Brownies met aardbeien
Ingrediënten 6 personen:
-
-
-
- 1 pak elleboogjes macaroni
- 200 gr boter
- 200 gr pure chocolade
- 100 gr melk chocolade
- 4 eieren
- 200 gr lichtbruine basterdsuiker
- 150 gr zelfrijzend bakmeel
- 100 gr walnoten
-
-
Topping:
-
-
-
- 250 gr mascarpone
- 250 ml slagroom
- 70 gr suiker
- 400 gr aardbeien
- Poedersuiker om te bestrooien
-
-
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een bakvorm of ovenschaal met bakpapier. Smelt de boter en de pure en melkchocolade in een pannetje tot een egale chocoladesaus. Klop ondertussen de eieren met de basterdsuiker luchtig met een mixer. Klop de chocoladesaus door de opgeklopte eieren. Spatel daarna ook het meel er door en de grof gehakte noten. Doe in de vorm en bak de brownies ongeveer 25 minuten in de oven.
Laat de brownies afkoelen. Klop ondertussen de mascarpone, suiker en slagroom stijf voor de topping. Verdeel dit roommengsel over de bovenzijde van de brownies. Snijd de aardbeien in grove stukken en verdeel over de room. Bestrooi eventueel nog met een beetje poedersuiker.