Italiaanse tomatentaart
Ingrediënten 6 personen:
-
-
- 1 pak elleboogjes macaroni
- 6 plakjes bladerdeeg
- 4 Italiaanse tomaten
- Olijfolie
- 4 eieren
- 2 rode uien
- 125 ml slagroom
- 4 lente-uitjes
- 60 gr geraspte pecorino- of Parmezaanse kaas
- 2 el balsamico
- azijn
- zout
- 1 el suiker
- versgemalen zwarte peper
- 150 g ricotta
- rozemarijn
- 1 ons Prosciutto de San Daniele
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
2. Vet een quichevorm in en bekleed deze met bladerdeeg.
3. Snij de uien in dunne ringen en doe hetzelfde met de lente-ui.
4. Verhit de olijfolie in een Koekenpan en bak hierin de uien aan.
5. Besprenkel met de balsamico en de suiker en bak het geheel totdat het vocht verdampt is.
6. Laat het iets afkoelen.
7. Meng de eieren met de room, de geraspte kaas en wat zout en peper.
8. Verdeel het uienmengsel over de bodem van de quiche.
9. Leg er wat plukjes ricotta op. Giet het eimengsel erover.
10. Snij de Prosciutto in reepjes en de tomaat in plakjes.
11. Verdeel beiden over de quiche.
12. Bestrooi met wat rozemarijn en bak de quiche af in ca. 30-40 min. -