Macaroni-ovenschotel met 3 kazen
Ingrediënten:
- 1 pak elleboogjes macaroni
- 1 el olijfolie
- 1 zakje geraspte oude kaas
- 2 t oregano
- ¾ kopje parmezaan
- 2 t rozemarijn
- ½ kopje buffel mozzarella fijn
- 2 t tijm
- 500 gr rundergehakt
- zeezout, zwarte peper
- Stukje chorizo worst (fijn gehakt)
- 750 gr tomatensaus
- 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 150 gr kookroom
- 1 flinke ui (fijngehakt)
- 1 kopje halfvolle melk
- 1 vleestomaat (in blokjes)
- 40 gr roomboter
- 40 gr bloem
- 1 bosje verse peterselie (grof gehakt)
Bereidingswijze:
Kook de macaroni gaar in een pan water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem een flinke hapjespan, beetje olie er in en braad het gehakt, de knoflook, ui en tomaat aan. Breng op smaak met de kruiden, peper en zout.
Voeg de tomatensaus toe met de chorizo, breng aan de kook en laat even pruttelen. Voeg nu de gekookte macaronischelpjes toe en roer dit goed door elkaar. Dan de pan met inhoud even wegzetten.
Neem nu een andere pan en maak de romige saus. Warm de boter op, voeg flink wat oude kaas toe (deze moet smelten), flink wat kookroom en de melk. Goed mengen, goed roeren. Voeg nu al roerend de bloem toe. Blijf constant roeren, de saus wordt nu dik, hoe dikker en hoe gladder, hoe beter! Neem nu een flinke ovenschaal en doe er eerst een laag vulling in (gehakt met de elleboogjes), dan een laag saus en herhaal dit nogmaals. Maak de schotel af met de overige oude kaas, de Parmezaan en de Mozzarella. Zet nu de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 180 graden totdat hij mooi gegratineerd is en de bovenlaag der kazen mooi bruin is. Af garneren met de verse peterselie